Vacature preventieadviseur en milieucoördinator

Beveren - Leie
Voltijds
Als Belgisch familiebedrijf, gevestigd in Waregem, groeide BOSS paints al snel uit tot een topper in verfproductie en kleurencollecties. Dagelijks verwezenlijkt Boss paints grootse dingen dankzij 270 enthousiaste medewerkers! De energie van deze medewerkers is de basis van het succes en steeds sterkere groei en vernieuwing. In deze prettige en mensgerichte bedrijfscultuur gaan resultaten en aandacht voor de medewerkers hand in hand.

Jobinhoud

Als preventieadviseur en milieucoördinator ben je verantwoordelijk voor de opvolging en de wettelijke naleving van de milieu-, welzijn- en ADR-wetgeving. Concreet doe je dit op drie niveaus. Je adviseert de directie, de afdelingshoofden en de procestitularissen. Je start hierrond actieplannen op en je werkt ze mee uit. En ten slotte rapporteer je hierrond naar alle stakeholders. Dit zijn de overheid, de interne klanten en de externe klanten.

Dit zijn je concrete taken als preventieadviseur en milieucoördinator:

Je vertaalt de milieu-, welzijn - en ADR-wetgeving naar de specifieke bedrijfscontext van BOSS paints en colora. Dit betekent dat je een  pragmatisch antwoord biedt aan alle wettelijke verplichtingen op dit gebied.

Je waakt nauwgezet over de naleving van die wetgeving. Door middel van controle, rapportering, sturing, advies en opvolging. Je zorgt dus voor maximale preventie.

Samen met de mileucoach begeleid en adviseer je afdelingshoofden en procestitularissen bij het toepassen van de milieu- en welzijnszorg. Door je streven naar continue verbetering geef je de bedrijfswaarden en -visie mee vorm.

In overleg met het comité voor preventie en bescherming op het werk werk je actieplannen uit. En je zet die plannen concreet naar projecten om. Zowel globaal als afdelingsspecifiek. Je zorgt bovendien voor heldere communicatie hierrond én je sensibiliseert.

Je begeleidt BOSS paints en colora bij het verwerven van de omgevingsvergunningen.

Je zet samen met de milieucoach meetsystemen op om het mileu- en welzijnsbeleid te monitoren. Deze systemen gebruik je om te evalueren, te rapporteren en te optimaliseren.

Je bent eindverantwoordelijke inzake brandveiligheid. Je garandeert een goede werking van de interne brandweerploeg en volgt de brandverzekering op.

Als preventieadviseur en milieucoördinator zorg je er voor dat je altijd up to date blijft qua kennis en ontwikkelingen inzake milieu en welzijnsbeheer.

Je geeft actief de BOSS paints-waarden en onze bedrijfsstrategie mee vorm.

Ben jij onze ideale kandidaat?

Je hebt een Master- of Bachelordiploma in een wetenschappelijke, technische of milieurichting. Of je kan dezelfde kennis en skills aantonen door je ervaring hierin. 

Je behaalde het diploma milieucoordinator A en Preventieadviseur niveau I. Je hebt minstens 2 jaar ervaring als preventieadviseur.

Je bent een autonoom, pragmatisch en breeddenkend persoon.

Je bezit analytisch denkvermogen en je bent communicatief vaardig.

Je bent op samenwerking gericht en je bent sterk in stakeholdersmanagement.

Je bent flexibel.

Je hebt affiniteit met chemie, bouw, productie, wetgeving, veiligheid en milieu. En je hebt kennis of ervaring binnen één of meerdere van deze domeinen.

Wat heeft BOSS paints jou te bieden?

Een voltijds contract als preventieadviseur en milieucoördinator.

Een marktconform loon, een ruim pakket extralegale voordelen én een goede work-life balance.

Een heel aangename werkomgeving, een duurzame bedrijfscultuur en een veelzijdige job.

Fijne collega’s die elke dag meewerken aan iets moois en op wie je kan vertrouwen.

Een sterke investering in jouw professionele carrière. 

lees verder

vragen over deze vacature?

Neem dan zeker contact op met onze HR afdeling

Wij zijn BOSS

Collega's aan het woord. Dat vinden zij leuk aan werken bij BOSS paints!